Presentació: Cultura entre reixesFoto: "Allibera't" / Obra anònima. C.P. Lladoners.
Certamen fotogràfic Lectura i Presó 2020.
CEJFE. Departament de justícia. Es presenta, «Cultura entre reixes», un manual de procediment en forma de guia pràctica de fàcil aplicació, per a poder dinamitzar, de manera efectiva, un club de lectura a la Biblioteca del Centre Penitenciari Quatre Camins, com a acció social, cultural i educativa.

El projecte s’adreça a totes aquells persones interessades (voluntaris externs, professionals interns o col·laboradors de les biblioteques públiques) en dinamitzar un club de lectura a la Biblioteca de la presó.

Els usuaris del club de lectura, són tots aquells presos que vulguin assistir de manera voluntària a l’activitat cultural.

La guia, a part de descriure les pautes, elements i eines necessàries per a planificar, organitzar, desenvolupar i dinamitzar el club, conté també:
  1. Un recull de dinàmiques ja llestes per a ésser aplicades (les vuit sessions).
  2. Una selecció de títols associats a cada una de les dinàmiques.
  3. Cartells difusors de l'activitat per a promocionar cada una de les dinàmiques.
I de manera prèvia, amb l’ànim de situar als dinamitzadors aliens al centre, en l’espai i el temps, es presenta el context, en el qual s'hi descriu el marc històric del sistema penitenciari, la ubicació geogràfica i els espais de la presó, així com una descripció completa de la biblioteca, amb els seus recursos, el personal i els usuaris.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada