Pas 1: Definir el club de lectura


Foto: "Viatge" / Obra anònima. C.P. Mas d'Enric.
Certamen fotogràfic Lectura i presó 2020
CEJFE. Departament de Justícia. 


Missió


La missió del club de lectura és aconseguir que la cultura arribi als interns de Quatre Camins, escolant-se entre les reixes de la presó, per aconseguir millorar les seves vides, i que deixin, almenys per uns instants, els pensaments amargs a banda.

Objectius generals (Programa MARC, 2002)


 1. Potenciar els hàbits de lectura.
 2. Despertar i impulsar inquietuds intel·lectuals noves.
 3. Contribuir a l’educació permanent.
 4. Facilitar l’accés als coneixements i a la cultura.
 5. Estimular el desenvolupament intel·lectual, social i cultural dels usuaris de les biblioteques.
 6. Impulsar actituds de respecte i de convivència.


Objectius específics (club de lectura)


 1. Promoure la lectura per plaer entre els interns a través d'un entorn favorable per a l'aprenentatge, la imaginació i la reflexió.
 2. Esdevenir un espai de trobada que afavoreixi la comunicació, el diàleg i el respecte, on el llibre i la lectura facilitin el desenvolupament personal.
 3. Fomentar la possibilitat d'expressar-se, defensar les pròpies postures i compartir experiències amb els altres.
 4. Fomentar l’esperit crític i el naixement de la consciència social per a conèixer els propis drets com a persona i defensar la integritat i dignitat personals.
 5. Fomentar la possibilitat d’evadir-se a través dels llibres, per convertir l’escàs buc de la cel·la en el refugi íntim de la lectura.
 6. Trobar respostes als conflictes interns, els problemes de fora cap dins i millorar la convivència.


Definició

 

Un club de lectura, es defineix generalment, com a una activitat cultural grupal conduïda per una persona experta en llibres, en la qual els integrants del grup llegeixen el mateix llibre en la intimitat i posteriorment es troben en grup i comenten l’obra compartint les diferents impressions.


En el cas de Quatre Camins, enlloc de presentar un sol llibre, es recomana presentar diferents llibres de diversos gèneres, estils i temàtiques literàries, amb l'objectiu de despertar l'interès i estimular la curiositat dels interns vers la lectura, permetre el descobriment dels interessos literaris entre els usuaris i possibilitar la descoberta i experimentació de l’univers literari.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada